Blog Arşivi

31 Ocak 2017 Salı

MAYBELLINE 24 HOURS COLOR TATTOO CREAMY MATTES- Créme De Nude(93)
Merhaba kızlaar💕

O bir far bazı, o bir göz kapağı eşitleyici, o biiir günlük kurtarıcı , o sipirmennn hayır hayır o Maybelline Color Tattoo Créme de nude💘
Bugün de sizlere en sevdiğim farımdan bahsetmtek istiyorum.
Birkaç ay önce indirimde hem 11.90 TL gibi bir fiyata hem de sonunda aradığım rengi bulduğumdan dolayı bir şimşek gibi gratise koşup kaptığım ve kem gözlerden dolayı daha aldığım gün düşürüp camının çatlamasına neden olduğum fardır kendileri. O kadar güzel ki gerçekten bu fara bayılıyorum diyebilirim😍




Mac Soft Ochre Paint Pod'a dupe gösterilmiş bir ürün-onu denemediğim için kesinlikle,veya hayır değil gibi bir yorumda bulunamayacağım- tabii ki mac daha iyidir ama işlev konusundan bunun da başarılı olduğunu içtenlikle söyleyebilirim. Bence göz kapaklarını gerçekten güzel eşitliyor , günlük zamanda hiçbir şey sürmeyecek olsam bile aydınlık bir görüntü vermesi için elim direkt bu fara gidiyor. Ve aynı zamanda gerçekten çok iyi bir far bazı. Far süreceğim zaman önce göz kapaklarıma bu farı iyice dağıtıyorum ve sonrasında da farlarım daha kolay karışabilsin diye üzerinden biraz transparan pudrayla geçiyorum. Gerçekten farım çok çok daha kalıcı oluyor ve rengini çok daha iyi veriyor.
Tek eksikliği diğer color tattoo farlarına göre bu rengi biraz daha sert yapılı böylelikle biraz daha zor dağılıyor. Çok sıcak alt tonlu bir bej rengi ve içerisindeki sarı tonları bariz belli bu yüzden pembe alt tonluların yanlız başına kullanabileceği bir far olduğunu düşünmüyorum ama nötr ve sarı alt tonlarınız varsa seveceksinizdir zaten.Ve göz kapağınıza yalnız sürceğiniz zaman üzerinden transparan bir pudra veya krem renginde bir farla geçmeniz sizin için daha iyi olacaktır çünkü kesinlikle pürüssüz durmuyor yalnız başına.Kesinlikle şans verilebilecek bir far olduğunu düşünüyorum hepinize musmutlu günler diliyoruuum😘😍💓💓💓  

30 Ocak 2017 Pazartesi

MISSION COMPLETED(SUCCESFULL)😁😁
Merhaba kızlaar.
Bir önceki blogumda Rossmann'dan aldığım essence'nin tekli farının çok kötü çıktığından bahsetmiştim. Bir de krem far olarak deneyeceğimi de belirtmiştim.Ve onu dün akşam gerçekleştirdim🙈
Sonuç mu?
Tabii ki de başarılı benden bir şey kaçar mı canım 😁😁😁

Peki gelelim nasıl yaptığıma .
Öncelikle boş bir kap aldım ve farı bir çay kaşığı yardımıyla kabın içine kazıdım. Biraz daha bordoya dönük bir renk olması için eski bir farımdan içine biraz da kırmızı far kazıdım-ama az gelmiş 😁-. Sonra bir çay kaşığı kadar vazelin aldım ve kabın içine koydum . Kabı bir mumun üstünde yaklaşık 30 sn falan tuttum vazelin tamamen sıvı olmayacak şekilde . Sonra iyice karıştırıp tekli farın kabına yerleştirdim sonra da bir peçeteyle üzerini düzleyip biraz donmaya bıraktım ve sonuç : 
Eskiden bunun onda biri kadar renk vermeyen far'ın değişimi diyorum ve başka bir şey demiyorum😁 Umarım yardımcı olabilmişimdir, kullanmadığınız makyaj ürünlerinizi böyle değerlendirebilirsinizz😘😘

27 Ocak 2017 Cuma

ROSSMANN ALIŞVERİŞİ(DRUGSTORE)

Merhaba kızlarr😊 Bugün de size rossmann'da indirimden çok uygun fiyata aldığım ürünlerden bahsedeceğim. Hepsini aldığım gibi denedim ve fikirlerimi hemen sizinle paylaşmak istedim.
İlk ürün Rival De Young Liquid Concealler. İçtenlikle söyleyebilirimki drugstore bir kapatıcı olarak gerçekten iyi bir ürün diyebilirim. Ürün kalem şeklinde tasarlanmış alt kısımdan çeviriyorsunuz uçtaki fırçaya ürün geliyor ve öyle cildinize uyguluyorsunuz. Öyle ahım şahım bir kapatıcılığı yok ama benim göz altlarım problemli olmadığı için göz altımı aydınlatma vs. şeylerde benim için gayet güzel ve kullanışlı bir ürün.Çoğu kapatıcı gibi bu da göz altındaki çizgilere dolma yapıyor fakat transparan bir pudrayla üzerinden geçtiğimde bu sorun giderilebiliyor.
Ürünün tek eksisi gramajı. İçinde çok az kapatıcı var ama günlük hayatta fazla kullanmadığım için bana yeteceğini düşünüyorum bittiğinde tekrar alcağım bir ürün👍 İndirimsiz fiyatı 6.99TL ben indirimden 3 küsur liraya aldım.

İkinci ürün ise For Your Beauty markasının kontür fırçası. Bu markanın fırçalarına ilk defa rastladım bir kontür fırçası istiyordum aslında H&M'nin fırçalarına bakıcaktım ama bunu görünce denemek istedim. Öncelikle fırça yumuşacık ve kontür,bronzer vs. çok güzel dağıtıyor özellikle ince olan tarafı kontür için çok kullanışlı bu yüzden gerçekten çok beğendim.
Ama şunu söylmeden edemeyeceğim küçük bir eksisini gördüm ürünün o da şu; eve gelip fırçayı yıkadım kuruduğunda bir kere kullandım ve birkaç kıl döküldü fırçadan yani daha ilk seferde bunun olması açıkçası benim pek hoşuma gitmedi. Ama genel olarak fırça güzel. Fiyatı 12.99TL.

Sıradaki ürün Essence The Velvets tekli far. Bendeki rengi 
02-almost peachy.Bu fara gerçekten BA-YIL-DIM. Kadife gibi , yumuşacık bir yapısı var ,pigmentasyonu çok güzel tek seferde fırçaya bol bol ürün geliyor ve çok güzel dağılıyor. 
Yapısı toz ve krem uygulamaya göre değişiyor, eğer fırçayla uygularsanız toz halinde geliyor , parmakla uygularsanız da parmağın ısısıyla birlikte daha kremsi bir hal alıyor her iki şekilde de çok güzel oluyor. Fiyatı indirimli 3,63TL .

Ve son olarak Essence mono eyeshadow tekli farından bahsetmek istiyorum. Bendeki rengi 21-Keep calm and berry on.
Söyleyeceğim tek şey HAYAL KIRIKLIĞI👎 Gerçekten çok güzel bir rengi var ama pigmentasyonu berbat yani parmağımla uygulamaya çalıştığımda gerçekten bir renk vermesi için 6-7 kez alıp sürdüm o halde bile çok az bir renk verdi fırçadan bahsetmiyorum bile çünkü fırçaya hiç gelmiyor parmağımla zar zor aldığım farı göz kapağıma uyguladığımda da fırçayla dağıtmak çok zor hatta dağılmıyor desem yeridir sürdüğüm yerde kalıyor. Gerçekten hiç beğenmedim bunu yani krem far yapıp bir de öyle deneyeceğim sonuç hala aynıysa hiç kullanılmayanlar arasında yerini alacak.Fiyatı 3.00TL.

Umarım beğenirsiniz kocamaan öpüyorum💋💋💃😘😘


26 Ocak 2017 Perşembe

SAÇ RUTİNİM

Merhabaa😊
Bugün de sizlere saç rutinimden bahsedeceğim.
Ben büyük dalgalı kabarık bir saç şekline sahibim hal böyle olunca da saçlarım sürekli neme ihtiyaç duyuyor bu yüzden de saçlarımı kurutucak ürün almamaya dikkat ediyorum. 
Gelelim ürünlere.
Sırasıyla başlayacak olursam saç maskesinden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık bir buçuk aydır  Argan Oil markasının saç maskesini kullanıyorum.Banyoda şampuanlama yaptıktan sonra bir havluyla saçlarımın nemini iyice alıp saç köklerimden uçlara kadar sürüyorum ve 10 dk bekleyip saçlarımı duruluyorum. Saçıma öyle çok bir parlaklık verdiğini söyleyemem ama saçımı yumuşacık yapıyor ve gerçekten çok güzel kokuyor 😍
Gratis yılbaşı indiriminden 5.90 TL'ye almıştım .
Daha sonra havluyla saçımı iyice kuruttuktan sonra iyice çalkalayıp tüm saçıma yine Argan Oil'in spreyinden sıkıyorum ve sonra tarıyorum . Bu sprey saçı ısı ile şekillendirmelerin neden olduğu hasara karşı korumayı, saçın yumuşak ve ipeksi olmasını vaat ediyor. Genel olarak saçıma düzleştirici,maşa vb. şeyler hiç kullanmıyorum fakat yine de saçlarım hemen kırılıyor ve kupkuru neden böyle hiç bilmiyorum😔 Bu ürünü de indirimden almıştım fakat fiyatını hiç hatırlamıyorum üzgünüm😔😔
Saçlarımı taradıktan hemen sonra saçlarımı baş aşağıya gelecek şekilde yer çekimine doğru sallıyorum ve ardından uçlarından diplerine doğru hareketlerle saç şekillendirici ürünü uyguluyorum.Benim saç şekillendiricilerden beklentim yapış yapış yapmaması, nemlendirmesi, güzel şekil vermesi ve şeklinin kalması 😁 Üründen bahsedeyim biraz. Creightons Frizz No More saç şekillendirici krem. Aslında bazı bloglarda bu ürün hakkında kötü yazılar okudum falan ama açıkçası ben ürünü beğendim. Saçımı gerçekten güzel şekillendiriyor fakat üstünde yazdığı gibi ''moisture'' yani nem sıfır. Bu yüzden bir eksisi var ürünün. Ama yine de eskiden denediğim ve en fazla 2 kere falan kullanıp attığım Pantene,Elidor gibi markaların yaptığı gibi yapış yapış bir his bırakmıyor ve saçı kaskatı yapmıyor.
Gratislerde bulabilirsiniz 10-15 TL gibi bir fiyatı vardı 😘😘😘

















23 Ocak 2017 Pazartesi

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞİM 
(ABODY OVAL BRUSH)
Merhabaa😊
Bugün sizlerle bir aliexress alışverişimden bahsetmek istiyorum.
Öncelikle biraz aiexpressten bahsetmek istiyorum. Ebay ve Amazon gibi fakat aynı ürünleri bunlardan çok daha ucuza ürünler satan , uzak doğu ağırlıklı sellerler'in bulunduğu bana göre mükemmel bir site😁 Üstelik PayPal(eskiden),Inınal gibi banka kartlarının da geçtiği yani ürün gelmezse gitti paracıklarım derdinin pek olmadığı bir site 😁
Site büyük ve tanınmış bir online shopping sitesi fakat içinde dolandırıcılar da yok değil . Bunun için alışveriş yaparken özellikle feedback'lerin iyi hatta resimli olmasına çok dikkat edilmelidir.
Ben bugüne kadar bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum aldığım her şey geldi . Şimdiiii gelelim fırçamızaa😻

Uzun zamandır büyük olanlardan bir oval fırça istiyordum ama açıkçası burada ne orjinaline ne de çakmasının yanına yaklaşılmıyor yani orjinali falan anlarım da çakmalarının bile 40-45 TL gibi fiyatları var😁 Sonra bir gün aliexpressten baktım bu fırçalara o kadar uygundu ki ( tabi dolar da düşüktü o zamanlar 😀)
2.88$ gibi bir fiyata almıştım gelmesi de yaklaşık 20-25 günü almıştı. Fırça elime ulaştığında ciddi manada çok şaşırmıştım . Yani epi topu 6 küsur liralık fırçanın bu kadar kaliteli olmasını hiç beklemezdim . BB kremi yüze pürüzsüz, eşit bir şekilde dağıtıyor. Ve beni benden alan yumuşaklığına diyecek hiçbir şey bulamıyorum😍 Yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum ve kıllarının döküldüğünü de görmedim . Şimdi aynı satıcıdan bir fırça seti daha sipariş ettim onların da gelmesini dört gözle bekliyorum 😁
Aliexpress'e bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim 
😊














22 Ocak 2017 Pazar

LOREAL PARIS INFALLIBLE MEGA GLOSS - 407  SMOKE ME UP (MATTE)
Yeniden herkese merhabaa😊
Bir Loreal Paris ürünüyle daha devam etmek istedim.
Hepimiz Lorealin ürünlerini çok iyi biliriz çoğunlukla kaliteli ve kullanışlı ürünlerdir . Dolayısıyla da rakip kozmetik markalarından biraz daha pahalıdırlar. 
Bugün sizlere infallible mega gloss rujlardan 407 smoke me up renginden bahsedeceğim. Ben bu ruju satın almadım , çok değerli bir arkadaşım bana hediye etti 😊 Rengini gördüğümde zaten resmen aşık oldum diyebilirim 😍 Bir de mat olduğunu öğrenmem benim için 1000 adım önde olması için yeterli bir neden zaten😁
Ruja gelecek olursak;
Öncelikle ürün kesinlikle mat bir bitiş sağlamıyor👎😒
Yani mat olarak geçiyor fakat dudakta ıslak ve parlak bir görünüm sağlıyor. Buna rağmen dudağa sürüldüğünde pekte canlı ve öyle yumuşak durmuyor . Yani sözde mat olan yapısı gereği öyle ama ürün dudakları çok kurutuyor ve dudaktaki çizgilere fazla doluyor. 
Rujun en güzel şeyinden bahsedecek olursam kesinlikle fırçası diyebilirim . Gerçekten o kadar güzel fırçası var ki 😍
Kıvrımlı büyük bir fırça tek seferde dudağa ürünü kolayca sürebiliyorsunuz. Ve fırçanın kıvrımları sayesinde üst dudağa çok rahat uygulayabiliyorsunuz taşırma sıkıntısı falan olmuyor yani. 
Benim fikrimi soracak olursanız ürün aslında güzel bir ürün fakat mat bir bitiş kesinlikle beklenmemesi gerek . Fiyatı internetten baktığıma göre 36.90TL .

Bakımlı günler diliyorumm💋💋💋

















19 Ocak 2017 Perşembe

LOREAL PARIS SKIN PERFECTION BB KREM : 
Yeniden merhabaa 😊
Bugün sizlere Loreal Paris'in Skin perfection serisinin içerisinde bulunan BB kremden bahsetmek istiyorum.

Ben karma-yağlı bir cilt tipine sahibim bu yüzden fondöten kullanmıyorum hatta hiç fondötenim yok desem yalan olmaz 😁
Sivilceye meyilli hassas bir cildim olduğu için de kullanacağım cilt ürünlerine dikkat ediyorum ve içeriğini araştırmadan bir şey kullanmamaya özen gösteriyorum. Geçen senenin başlarında büyük bir BB krem arayışı içindeydim. Bir çok mağazayı gezdim mağaza çalışanlardan ürün fikirleri aldım ve  ürünlerin içeriklerini araştırmaya başladım . Araştırdıklarım arasında içime en çok sinen ise Loreal Paris oldu.
İçime sinmesindeki en büyük etken ise hassas ciltler için uygun bir BB krem olması vee KOMEDOJENİK OLMAMASI(Gözenek tıkamayacak bir BB krem olması) . 
Gelelim BB kreme; Cilt kusursuzlaştırıcı 5'i 1 arada BB krem olarak geçiyor bunlar ise : 
- 24 saat nemlendirme
- Cilt tonunu eşitleme
- Cilt kusurlarını pürüssüzleştirme
- UV (SPF 25) koruması sağlama
- Gözenekleri gizleme
Bunlar üzerinden gidecek olursam BB kremi hiç 24 saat deneyimlemediğim için o kadar nemlendireceği hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama evet BB kremin nemlendirmesi oldukça başarılı. Cilt tonunu eşitleme kusur kapatma konusunda başka kullanan insanlar tarafından çok olumsuz eleştiri almış bu BB krem fakat ben tam aksine bir BB krem için kapatıcılığını ve eşitlemesini oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Ki muazzam bir kapatıcılık isteyen insanın BB krem değil fondöten kullanması en mantıklı olanı zaten. SPF 25 konusunda söyleceğim şey ise kış ayında yetecek fakat yaz aylarında hiçbir işe yaramayacağını söyleyebilirim 😞
Ve gözenekleri gizleme konusunda söyleyeceklerim . Evet en azından bana göre gerçekten gözeneklerin görünümünü azaltıyor. 
Fakat şöyle bir şey de var ki kesinlikle kalıcılığı az diyebilirim .
Bir transparan pudra ile sabitlenmediği sürece oldukça az kalıyor yüzünüzde.  
Sonuç olarak açıkçası ben beğendim ama tabii ki herkese farklı etki gösterdiği için genel bir şey söyleyemeyeceğim. 
Tam hatırlamıyorum ama sanırım 35-40 TL arası bir fiyatı vardı. 
Tüm Gratis ve Watsonslarda bulabilirsiniz 😊😊😘😘











15 Ocak 2017 Pazar

THE BALM MEET MATT(E) HUGHES RUJLAR 


Biraz da en çok ilgi alanıma giren ürünlerden bahsetmek istedim. Likit mat rujlarrrr😍 Açıkçası normal olsun mat olsun benim rujlarla aram kötüdür desem yeridir. Yani ne yapsam bir şey yiyip içmediğim halde dudağımda 1 saatten fazla durmuyor yok olmuyor yani 😒 Ta ki The Balm'ın meet matt(e) hughes serisiyle karşılaşana kadar 💕 Böyle dediğime bakmayın tabii bu rujlar da dudağımda 6-7 saat kalıyor diyemem bir şey yiyip içtikten sonra rujdan eser kalmıyor - sanırım ben ruju yiyorum 😒 - . Ama yine de bir şey olmadığı sürece dudağımda en fazla kalan ruj olarak gönlümü fethetti. 

Şimdi gelelim rujlaraa. 
Resimde gördüğünüz ilk renk olan DEDİCATED ile başlayalım .
Bu renk meet matte rujlarımın yeni ve en cici üyesi 😊 Çok güzel canlı  koyu vişne renginde bir ruj. Alışık olmadığımdan dolayı benim için iddalı bir renk diyebilirim . O yüzden günlük hayatımda pek kullandığımı söyleyemem. 

İkinci renk gönlümde taht kuran , mükemmel ötesi bir renk; CHARMİNG. Benim ilk göz ağrım diyebilirim çünkü kendileri benim ilk likit mat rujum😊 Biraz kahveye dönük bir gül kurusu rengi . Günlük olarak kullandığım , yanımdan ayırmadığım rujdur kendisi. Gerçekten çok çok güzel bir ruj . Bulmak için baya aramıştım gratis indirimlerinde direkt bu renge saldırıldığı için hiçbir indirimde bulamamıştım ve en son ilk bulduğum yerden almıştım kesinlikle parasını sonuna kadar hak ediyor.

Ve son renk TRUSTWORTHY .Bu orta-koyu tonlu , kiremite kaçan ve içinde hafif  pembelik bulunduran bir kahverengi. Dudak rengine göre herkeste farklı duran bir ruj . Şöyle ki aynı renk bende daha çok kiremit rengi gibi dururken bir başka arkadaşımda gayet kahve duruyor 😄 

Veee rujların mentol aromasından bahsetmesem olmazdı tabii ki , rujları güzel yapan etkenlerin başında geliyor 😍 Bunun dışında rujların sürümü gayet kolay fırçası orta boyutta bir fırça ve tek seferde ruju geniş bir bölgeye sürebiliyorsunuz.
Tüm gratislerde bulabilirsiniz fiyatı 40 TL civarındaydı 😊











ESSENCE ALL ABOUT BRONZE PALETTE


Merhabaa😊
İlk postumda uygun fiyatlı bir üründen bahsetmek istedim . Ve aklıma direkt Essence geldi.bugün All About Eyeshadow serisinden bahsedeceğim. Essence'nin All About sersinde 4 adet far paleti var bunlar ; NUDES,ROSES,BRONZE VE GREYS . 

Bendeki palet Bronze paleti . Bu palet hakkında arkadaşlarımdan  renkleri harika , çok uygun vb. bir çok şey duymuştum ve baya aramıştım paleti Rossman'a uğradıkça gözüm sürekli ondaydı fakat ya Greys paleti vardı ya hiç kalmamıştı . Veee geçtiğimiz yılbaşı indiriminde Forum İstanbul AVM'deki Rossmann mağazasında sonunda biririmize kavuştuk 😍 

Paletteki bir iki rengi elimde swatchladığımda gerçek manada azım açık kaldı. Bu fiyata rağmen farların pigmentasyonları mükemmel diyebilirim.

Palete gelicek olursam. Altın ve Bronz tonlarında gayet kolay dağılabilen yumuşak yapılı farlara sahip bir palet. Az önce de bahsettiğim gibi farların pigmentasyonu yüksek ama maalesef biraz fazla tozutuyor farlar. Bu benim için pek sorun olmuyor zaten genellikle parmagımla uygulayıp daha sonra fırçayla karıştırdığım için az da olsa tozutmasını azaltıyorum. Bu küçük sorun yine de paletin güzelliğini örtemiyor. Uygun fiyatlı olarak herkese tavsiye edebileceğim bir palet. En yakın Rossmann mağazalarında bulabilirsiniz fiyatı 14.75 TL yanlış hatırlamıyorsam. Umarım beğenmişsinizdir 😊